110227 Mail från Lokas matte

Hej Lena!
Jag håller med att det hade varit kul om valparna är med på utställningen i Avesta. Jag anmäler Loka. Skickar med en bild från trädgård som numera har stora högar med snö som Loka tycker att kul att springa upp och ner i.


Loka februari 2011

* * * * * *

Nu är valparna 9 månader gamla! GRATTIS! Det är ju ingen 29:de denna månad.

Utställningen i Avesta den 9 april är en inofficiell utställning. Inte riktig utställning där resultaten sparas på hunden. Övning. Övning ger färdighet. ;-)  Men mycket hundar ställs ut där och bra övning inför riktiga utställningar. Man måste ju börja någonstans för att se om det är kul eller inte. I alla fall är kul att få bedömning och utlåtande på hunden för att se om den följer rasstandard, är fin eller inte. Olika domare kan ha olika tycke samt man kan ha en bra eller dålig dag. Man behöver ju inte vinna för att vara med. Kul ändå! Om det går bra kanske det är en sporre till att fortsätta ställa ut. Anmälan och betalas till denna utställning i Avesta senast 14 mars. 180 kr.

Bra att öva att kolla tänderna för det gör de på utställningen. Kanske skall ni kolla vilka fina tänder hundarna har varje morgon för att öva. Annars kan de hålla igen läpparna och vägra visa. Kanske känns konstigt. Samt känna på hunden. Lära den stå upp då den visiteras. Öva visa upp / springa. Köpa ett tunt halsband (tunnt runt snöre som stryphalsband?) och koppel för utställning. Kanske ge lite lax/fisk olja tillskott för pälsens några veckor innan. Salmopet. Fråga i djurbutiken. Djurmagasinet i Borlänge? Eller Kanavit 37 vitaminer för pälsen. Kanske borsta den med gummikarda en gång per vecka eller efter behov ända fram till utställningen så att vinterpälsen inte rasar just då. Bada och shamponera den innan utställning. LYCKA TILL! Så spännande! Jättekul! Hoppas fler blir med i Avesta!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0