100831 Lassie


Tisdag 31 augusti. Mamma har varit och veterinärbesiktat två valpar (Lassie och Linette) idag och här är Lassies nya familj.



Lassie en brun tik.



Mamma, Liza och Lora.



Liza och Lora.



Lassies nya familj. Lassie åker iväg på "prov" veckan ut. Får se om hon kommer tillbaka eller om hon stannar i sin nya familj! Får hoppas det går bra!



Lassie



LYCKA TILL med Lassie!

100829 Söndag

 
Efter att alla valparna har varit i Vikmanshyttan 5 valpar lördag natt och söndag dag vid mamma var jag till Vikmanshyttan och gick två promenader 3 hundar vardera promenad söndag kväll. Jag hade sedan söndag och måndag natt 2 valpar hemma hos mig och mamma hade 3 st hemma hos sig. Det var så lugnt och skönt med bara 2 st valpar och mamman. Puh! Här ligger Liza och Laika.

100831 Loka:s nya hem

LOKA

Jättekul att få bilder och höra hur det går för valparna. Här nedan lite foton på svartprickiga tiken Loka som flyttat till landet.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Hej Lena!
 
Ville bara berätta att Loka har det jättebra och stormtrivs med sitt nya liv på landet och vi stormtrivs även vi med Loka.
Det bästa som finns tycker Loka är att få springa lös när vi går i skogen och då är det ju tur att skogen ligger bakom huset så det blir många sådana promenader.
 
Kom gärna och hälsa på om du har vägarna förbi.
 
Tack för en mycket trevlig hund!
 
Mvh
J & C


Lokas nya hem



Loka med matte


Loka skall ut och åka bil


Loka utslagen efter en skogspromenad

100828 Lördag 13 veckor


Lördagen den 28 augusti. Valparna är idag 13 veckor gamla. I morgon söndagen den 29 augusti fyller de 3 månader! GRATTIS! Vädret i veckan har inte varit det bästa. I söndags och måndags var det kanonväder. Men i veckan rätt mycket regn. Mina valpar som jag haft hemma vid mig har fått promenad i koppel 3 gånger per dag denna vecka, morgon, lunch och kväll. Jag har gått med två och två tillsammans med mamman så det har blivit två promenader för mig varje morgon, lunch och så vidare. Lite kortare på lunchen 10 minuter per promenad och lite längre morgon och kväll. Nu lördag var det lite bättre väder eller i alla fall uppehåll. Passade på att ta ut valparna lite i utehagen. Men det var inte så där jättevarmt. De kurade ihop sig i en liten hög då de sov så de frös väl och ville värma varandra. De fick inte vara ute så länge dock.
HÄR ÄR LILLA LINETTE MED EBBA.



Linette, minst av tikarna 5 st som är kvar.



Linette är nu bokad. (Söndag, dagen efter detta fotot är taget). Mamma skall veterinärbesikta henne på tisdag om hon får tid. Linette stavas med "e" på slutet. Har stavat fel på de andra tidigare bilderna. Men LINETTE skall det vara. Hon har faktiskt kommit att bli min favorit på slutet. Hon är lite försiktig, mycket lätt att gå med i koppel, har varit lite för sig själv förut, nu har hon blivit mer kelig och go. Linette, Lorito och Lexie har hela tiden varit några av de minsta i kullen.



Lilla Linette. Till skillnad från förut så har alla bruna valpar i kullen inga blåa ögon mer! Blå ögon är nämligen inte godkänt för utställning hos dalmatiner. De bruna valparna hade i flera veckor blåa ögon då de var små och jag var lite orolig att det skulle förbli så. Kanske typ till 5 veckor att de hade blå ögon, vet inte riktig när de började skifta först till grönaktig färg sedan till färg de har nu. Men som sagt de ögonfärgerna ändrade sig på allihopa och ingen av dem fick blå ögon! Lyckligtvis!



Puss på dig Lora! Lora uttalar jag Låra. Som engelskans Laura ungefär. O som ett Å som i Mona.



Kram Lora!



Mmmm, mjukis!



Lora.



Laika och Lora.



Lora.



Nu har valparna som är fyra först varit på promenad sedan liten kort tid i valphagen, men det var lite kallt för dem så de fick inte vara ute så länge. Jag och Ebba sitter och kelar lite med dem.



Lassie börjar bli stor. Stor kram med Ebba. Kanske Ebba behöver tvättas lite om munnen tycker Lassie.



Nu har valparna fått komma in. Då jag är hemma får de vara lösa i köket lite. Men då jag inte är hemma får de vara i sin inomhus valphage. Här ligger närmast Lora och Lassie. Bakom ligger Linette och Laika osm har sina kullsyskon som huvudkuddar.



Efter mycket frisk luft och motion ute sover de gott.



Lassie, Lora och Laika.



Lassie, Lora, Laika.



Lassie, Lora, Laika. Linette ligger bakom dem.



Lördag 28 augusti firas min mosters karl sin 60 års dag. Min mamma åkte dit till Långshyttan på fest på dagen och kom hem till mig med Liza klockan 14.30 ungefär. Då hade jag på dagen alla resterande valpar hemma hos mig. 5 stycken tikar. Mamma var väl borta till cirka klockan 20.00. Eftersom jag var ledig lördag kväll passade jag då på att gå ut och festa lite grann, vilket inte händer sig så ofta då man har fullt upp med djur och extrajobb på helgerna. Min kompis Malin som jag har känt sedan hon var 5 år gammal kom till mig och hjälpte mig lite med hundvalparna för att jag skulle hinna gå ut på "kulturnatten" i Hedemora med Malin. På kvällningen blev det finare väder. Klockan 18 tog jag ut alla fem valparna i valphagen utomhus. Jag fixade med lite grejer. Jag städade ur inomhusvalphagen, Malin kom 18.45. Malin dammsög mitt köksgolv mm där valparna sprungit, jag moppade golvet. Jag kan lova att det ser ut som mest kaos alltjämt då man har fullt med valpar och mycket mycket jobb hela tiden med dessa valpar... Skönt att det börjar minska. Jag och Malin gick på rätt lång promenad med valparna. En halvtimme kanske.


Malin med ett gäng voffsingar!



Efter veckans regn är det rätt lerigt ute på gräsvägen där de åkt med maskiner och kladdat upp vägen. De håller på att bygga ny elkraftledning nedanför gården där jag går.



Om ni undrar vad det är för skog/buskage är det salix skog som odlas på gården där jag bor. Det används till "vägkäppar" på vintervägar för att se vart dikerna är. Eftersom det är miljövänligt kan de ramla omkull och ruttna bort. Mera miljövänligt än oranga plastpinnar. De kan dock vidareförädlas på lite olika sätt efter att de säljs, typ med reflex mm. Vet inte hur de gör. Men från vår gård säljs något hundratusentals vägpinnar varje år! På åkern har de ett lastbilsflak där de står och sågar till dessa käppar. Tar bort gröna blad mm. Skall vara en viss tjocklek på dem med. Buntas ihop och säljs. Vad som också händer med denna salixskog är att det blir flis att elda med. Salixskogen växer väldigt snabbt och kan skördas flera gånger. Typ en höjd som denna till vänster kan nog växa upp på ett år om det stubbats året innan. Jag är inget proffs på det där, men på ett ungefär.




Här är det i alla fall inga maskiner som åkt och kladdat upp. Men rätt blött i alla fall. Några valpar råkade plaska ner i ett dike här till vänster. Vi gick med 5 valpar och mamman Sandesh. 6 hundar totalt. Jag och Malin hade några valpar i koppel och 2 eller 3 lösa åt gången. Ville inte släppa allihopa för det skulle kanske blivit kaos och blivit svårt att samla in då vi var två personer. De brukar följa med om man går åt motsatta håll, flockinstinkt.



Malin håller i tåtarna. 3 stycken valpar gick hon med samtidigt! Här två stycken då vi först släppte 3 på bortvägen. Gick rätt bra att gå med 3 st var. I alla fall på slutet var de riktigt lugna och lydiga efter motion, spring och bus.



Malin har koll på läget!
Klockan 20.00 lördag kväll packade jag in alla fem valparna i min bil och for hem till mamma i Vikmanshyttan. Bra de får lite bilvana med faktiskt då det första bilturerna brukar bli mycket skrik på valparna. Mamma kom nämligen hem från 60-årskalas klockan 20 och hon lovade att ta alla fem valparna för jag skulle gå ut och partaja med Malin lite grann. Första gången sedan 29 maj jag inte har en enda valp hemma. Även första gången för mamma Sandesh att inte ha någon valp hemma. I morgon söndag skall jag dock åka och hämta hälften av valparna. Skall bli skönt med ännu färre än 4. 5 är kvar och mamma tar hälften.



Lördag kväll. Efter att ha åkt till mamma med valpar i Vikmanshyttan samt varit och handlat på Hemköp åkte jag för att hämta min kompis Malin. Sandesh fick följa med och åka för tråkigt att bara vara hemma själv för henne. Har varit drygt för henne att föda 14 valpar, sedan tutta 13 st valpar i 2 månader. Har tagit på henne och hon var inte så fin faktiskt efter det. Men nu börjar hon "ta sig" lite grann igen. Här är jag hemma vid Malin. Sandesh tyckte det var riktigt intressant med marsvinet Lova.



Marsvinet Lova var intressant.



Mamma Sandesh inte så fin efter alla valpar men hon börjar ta sig igen.



Helt valpledig natt! Första gången på 3 månader! Här är min kompis Malin hemma vid mig. Jag har gjort kycklingbröst med olivolja i ugn, samt lite sallad, majs och olja/vinäger/vatten/örtsalt/timjan/oregano/citronpeppar dressing rörde Malin till. Vi åt lite, drack lite vin och cider samt gick ut på Kings arms i Hedemora. Synd vi var lite sena för på stan var det mycket folk ute och lyssnade på kulturnatten som är gratis musikunderhållning en gång per år i Hedemora. Kul det händer något i denna annars rätt ohändelserika staden. Det var uppehållsväder men inte så jättevarmt.

I morgon fyller valparna 3 månader! Ha en fortsatt trevlig helg!

100827 Fredag Lexie och Lorito åker


Hej och hå.
Fredagen den 27 augusti tog jag en semesterdag från mitt ordinarie jobb och åkte till veterinären och besiktade några valpar som skall åka. Jag jobbade dock på kvällen/natten på mitt extrajobb fredag kväll. När jag skulle åka iväg med valparna på förmiddagen (hade tid vid veterinären klockan 11) såg jag ve och fasa att det var en flock lösa kossor som smitit. Hjälp, tänkte jag, bråttom iväg hade jag också. Var tvungen att åka till Vikmanshyttan och hämta valpar vid mamma sedan iväg till veterinären. Jag bor på en hästgård. Detta foto är taget ifrån min valphage uppe vid husen. Kossorna går egentligen i hage längre bort från gården nere på Hälla grund, en ö i älven/sjön kan man säga. Här har de smitit och är riktigt närma gården. Lösa. Mina hästar gick i en hage väldigt närma kossorna. Jag var rädd kossorna skulle ta sig in till mina hästar. Lyckligtvis hittade de denna gräsåker som är typ ett stenkast ifrån min nuvarande hästhage. Jag visste inte vad kossägaren hette. Pappan och sonen på vår gård gick inte att få tag i för de är och jagar ripa i fjällen. Lyckligtvis fick jag syn på dottern på vår gård och hon ringde kossägaren. Tur att kossorna inte tog sig upp på riksväg 70 och in i stan. Oj oj. Hade kunnat bli livat med lösa kossor i stan.... Inte kul.


Här är min valphage. Till höger längst bort ser ni mina två hästar. Till vänster längre bort ser ni kossflocken. Syns inte så bra men litegrann. Riktigt nära gården. Tur att gräsåkern var smaklig för dem! Ni ser hur mina hästar kollar på kossorna.



Mina hästar Quinnie och Tessan var riktigt nyfikna men även rädda för den lösa kossflocken som var riktigt närma dem. Här springer de runt i hagen.



Här är några valpar i bilen då vi åker till veterinären. Liza till vänster. Lilla Lexie i mitten. Lorito till höger. Lexie och Lorito åkte till sina nya ägare fredag.



Liza, Lexie och Lorito. Lite "bilvana" har de fått i alla fall.



Här är Lexies nya ägare. Lycka till. Hon får en hundkompis i nya familjen som är 5 år gammal.



Lilla sötnos Lexie (som var nr 14 och sist född i kullen) med sin nya matte. LYCKA TILL!

Nu är det "bara" fem tikvalpar kvar i den stora kullen. Liza fick fredag natt sova ensam vid mamma i Vikmanshyttan. Jag hade 4 bruna tikar vid mig fredag natt. Mamma har haft 4 valpar hela tiden sedan fredag 6 augusti för att hjälpa mig då jag börjat jobba efter semestern. Sedan Loka åkte har hon haft 3 och i fredags åkte ju två stycken så då var det bara Liza kvar vid mamma.

100829 Skogspromenad på söndag morgon


Lora, uttalas "Låra"




Mycket att studera i skogen i Vikmanshyttan hos "mormor"





Full fart i skogen

Fredag den 27 augusti



Nu flyttar Lorito till Borlänge och vi önskar dem Lycka till!

Tisdag 24 augusti




Loka på veterinärbesiktning med husse. Bra betyg fick hon.

Ja nu flyttar Loka och vi önskar dem lycka till!

100824 Tisdag kväll

Tisdag. Inget roligt väder. Valparna kunde inte vara ute i hagen. Men på kvällen blev de trötta i alla fall. Har varit ute på promenad.


Linett... zzzzz....



Linett.



Laika



Linett



Laika



Laika



Lugnet råder i köket. Puh! Närmast Laika till vänster, Linett bakom Laika, morsan till höger, Lora och Lassie längre bort på filten.



Laika, Linett, Lassie, Lora.



Lora.



Laika.



Lora.



Laika.



Lassie

100824 Tisdag

Tråkväder. Regn idag. Kladdigt på en gång. Har varit hem på lunch promenad med valparna. Gick två och två för första gången. Övade även första gången lite i trapp.



Här första paret ut!



Linett och Lora, bruna tikar.



Laika och Lassie, bruna tikar. Första gången nedför liten trapp.



Andra paret ut.
Laika och Lassie. Bruna tikar.



Laika och Lassie.



Laika och Lassie.



Lassie och Laika.



Lassie närmast, Laika bakom.



Laika och Lassie.



Laika och Lassie.



De gick så fint i par så! Laika och Lassie.



Laika och Lassie, mina hästar bakom.



Laika.



Lassie och Laika.



Laika närmast. På promenad kan man hitta både det ena och andra roliga att tugga på. Pinnar, löv, mycket att utforska. Tråkigt med leriga vägar...



Mamma.



Mamma. För mig tredje promenaden på lunchen.

100823 Måndag

Måndag 23 augusti blev en härlig dag. Men sen kommer regnet! De var ute i hagen mellan 13 och 21. Elin gick en promenad var med dem och jag gick en promenad var med dem. På kvällen var de så nöjda och lugna. Jag övade för första gången SITT med dem och gav dem små råa morotsbitar då de satte sig.



LASSIE, brun tik



LAIKA, brun tik



LINETT, brun tik



LORA, brun tik

100822 Söndag

Söndagen den 22 augusti 2010.
En "valpig" dag igen.


Härligt härligt. Valparna ute på "grönbete"!
Här i Hedemora. Bruna tikar är där. 4 st.
Linett och Lassie.



Lassie, brun tik.



Lassie, brun tik.



Linett, brun tik.



Linett, brun tik.



Lassie, brun tik.






Linett närmast, Lassie bakom, bruna.






Linett, brun.



Linett, Lassie, morsan.



Emma kopplar Laika. Linett närmast bakom. Lassie gör sina behov.



Lora ligger. Lora sprang ner i ett gyttgigt dike. Plask!!!! Laika blev skiträdd. Jag och Emma skrattade. Här är det lortiga resultatet. Laika ren till höger.



Lortig Lora till vänster. Laika till höger.



Lora och Laika. Bruna tikar.



Gud vad kul att springa lös!






Lora och Laika.






Laika.



Laika. Smutsig mage. Men kul var det!



Laika.



En smutsig valp LORA som hamnade i diket. Världen är ny, stor och outforskad för en liten valp!



Inte så lätt att hinna fota dessa valpar!



Lora.



Ute på dagens andra promenad. Valparna har även kunnat vara ute i hagen länge idag.















Laika, Lassie, morsan.



Laika, Lassie, morsan.


Gud vad kul. Springa lös i gröngräset. Det gäller att hinna med och fota! Hi hi.



Bus, spring och kul!



Lassie och Laika.



Härligt kvällsbus i solen!



Laika



Laika. Lassie nedan.



Lassie, brun tik.



Laika.



Laika.



Vem kommer först?!



Lora, brun tik.



Lora.



Linett, brun tik.



Linett.



Linett.



Linett.



Linett.



Linett närmast, Lora bakom, hej vad det går!



Skön kväll!



Lora, Linett.



Lora. Fotograf här Emma.



Lora.



Lora.



Mmmmm.



Linett, fotograf här Emma.



Mobilprateri i gröngräset samt morsan Sandesh. Fotograf Emma.



Lora.



Familjen bus på promenad.



Lora och Linett. Fotograf här Emma!



Lora.



Lora.



Linett.



Lora, synd på dålig fotograf bara som fotar så snett!!!! Får skylla på att hunden drog i kopplet också så lite svårt att hålla still då jag zoomar med lilla kameran! Ha ha.



Söta.



Lora.



Linett.



Linett i gröngräset! Härlig sommarkväll!



Bus, bus! I Hedemora.



Så, här nu i Vikmanshyttan och vid svarta tikarna.



Lexie, svart tik, minsta. Bita/tugga är kul!



Liza.



Loka. Bokad/tingad valp. I mammas hall.



Ja, ja, inte lätt att fota dessa valpar. Även med fördröjning på kameran/blixt. Blir lite tokigt ibland. Ute på mammas altan.



Loka, svart tik.



Loka, svart tik.



Lexie, svart tik.



Liza, svart tik.



Loka och Lexie. Svarta tikar.



Loka och Lexie. Svarta tikar.



Lorito, brun hane.



Lorito, brun hane.



Lorito, brun hane.



Lorito, brun hane.



Lorito ute på upptäcksfärd i växthuset. Gott med tomater eller?



Lorito, konstigt foto, men men.
Nej nu är det natt. Sen igen. Tar tid med dessa foton. Men idag blev det några foton i alla fall. GOD NATT på er alla. Kram från Lena, Sandesh och valparna! <3

100821 Lördag 12 v

Idag är det lördag 21 augusti och valparna är 12 veckor idag. En av valparna, Lukas, flyttar till NORGE! Här är nya ägarens dotter, ny lillmatte! Först här lite bilder från Vikmanshyttan.


Nu är alla tre svarta tikarna vid mamma i Vikmanshyttan. Lexie till vänster, Liza i mitten, Loka till höger.




Lexie, Liza, Loka.



Lexie till vänster. Loka närmast. Liza på pallen.



Lexie på pallen, Loka på backen längst bort, Liza på stolen.



Lexie på pallen. Loka bakom. Liza på stolen.



Lexie på pallen. Loka bakom. Liza på stolen.



Liza och Lexie dragkamp om sko.



Liza hitåt. Loka och Lexie bakom.



Här är Lukas nya familj. En finsk-norsk familj som bor i Norge!









För Lukas väntar en lång färd till sitt nya hem till väst-Norge bland fjordar och fjäll!



Lukas på promenad med nya lill-matte!



Lukas.



Lukas flyttar idag!



En bild från Hedemora. 4 bruna tikar.

Söndag 22 augusti



Tre underbara tjejer som blivit trötta efter morgonens promenad och bus.
Från vänster Liza, Loka och Lexie

Lördag 21 augusti



Nu flyttar goa Lukas och det blir ända till Norge. Lycka till!

Lördagen den 21 augusti, valparna 12 veckor idag

LizaLizaLizaLizaLizaLiza



Knäppte några kort på Liza idag för en som var intresserad mera hur hon ser ut.

100820 Fredag Mamsing


Mamma Sandesh



Lexie swischar förbi



Mamma Sandesh i mitt alltid numera stökiga kök. Valparna får springa i köket morgon, lunch och kväll. Har börjat ta dem på kort promenad en gång var per dag på slutet. Vid fint väder får de vara ute i hagen. Fullt upp med de små. Tur mamma hjälper mig nu.

100819 Torsdag


Torsdag kväll. Nu vill de hälsa. Eller komma in. Än stannar de i hagen. Hoppas de inte lär sig hoppa över snart.....
Från vänster tikarna med färgerna: Lora brun, Lassie brun, Laika brun, Lexie svart, Linett brun, Loka svart.



Lilla sötnosen Lexie, svart tikvalp.



Lexie



Lassie åter hos mig efter att varit vid mamma i Vikmanshyttan ett litet tag.

100818 Onsdag Lukas


Onsdag kväll. Lukas slickar Emma. På lördag åker Lukas. Här åker jag och Emma hem till mamma med Lukas för hon skall åka och veterinärbesikta + vaccinera honom och Lona i morgon torsdag.

100819 Torsdagen den 19 augusti Lona

Nu flyttar Lona till Gagnef. Lycka till!Lona tillsammans med sin nya familj.
Lona tillsammans med sin nya familj. Lycka till!



Nu är det Marianne, Lenas mamma, som skriver.Lona är hos veterinären och blir besiktad inför flytt.

Veterinären gav Lona bara bra betyg och tyckte att det var en mycket trevlig valp.


100816 Måndag Vikmanshyttan


Liza är en riktig gosig knähund



Lona vill också upp i knä



Liza i knä slickar i ansiktet, Lona vill upp i knä, Lassie i bakgrunden, Loritos framfot uppe till vänster.



Liza vill gosa i knä som vanligt.



På besök i Vikmanshyttan.

100814 Lördag 11 v


Lördag. En varm och kvav dag. Fick lite hjälp att gå promenad med hundarna. De har inte gått så mycket i koppel men någon gång måste de börja.


Här Lorito, brun hane


Linett till vänster, brun tik. Laika till höger, brun tik.



Linett brun tik.



Linett och Laika, bruna tikar.



Linett och Laika, bruna tikar.



Lexie och Loka, svarta tikar.



Lexie och Loka, svarta tikar.



Lexie och Loka, svarta tikar.



Lexie och Loka, svarta tikar.



Lora och Lorito. Brun tik och hane.



Lora närmast och Lorito bakom.



Lora vänster. Lorito höger. Bruna.



Laika brun tik.



Linett brun tik.



Lexie och Loka. Svarta tikar.





Här nedan på besök hos mamma i Vikmanshyttan. Hon har några av valparna och hjälper mig. Mycket jobb är det!

Laika brun tik till vänster. Lexie svart tik i mitten. Loka svart tik bakom.



Laika brun tik. Pigg tjej.



Lora brun tik till vänster. Loka svart tik till höger på pallen. Lexie svart tik i mitten. Laika brun tik bakom.



Loka svart tik.



Lexie svart tik bakom. Laika brun tik närmast.



Laika brun tik.



Lora brun tik.



Laika brun tik.



Lexie svart tik.



Loka svart tik.



Laika brun tik.



Loka svart tik.



Lona brun tik tingad.



Lona brun tik tingad.



Loka svart tik.



Lassie brun tik till vänster och Lukas svart kille.



Lassie brun tik.



Lukas svart hane och Lassie brun tik utanför hagen.


Lukas svart hane, Lassie brun tik.

100812 Lokes nya hem

LOKE

Har fått ett mail med några bilder på Loke och hans nya familj!
Tack! Jättekul att få se!


Detta är Loke, hans nya matte samt nya kompis.
Loke är leverfärgad (brunpickig).



Lokes husse

100810 Tisdag


Här är jag på besök hemma vid min mamma Marianne som sedan i fredags har 4 st valpar hemma hos sig i Vikmanshyttan. Några som är lite större så jag slipper bära dem ner och uppför trapporna vid mig. Jag bor på en hästgård på 3:dje våningen. Här sitter goa Liza i hundsängen i hallen. På dagarna när mamma är hemma är de i hallen - köket - altan samt ute i liten rasthage vid fint väder. På nätterna sover de nere i källaren i hobbyrummet. Ibland kommer min systers barn Gustav och David och hjälper min mamma Marianne och går promenader med dem i koppel.

Idag då jag skriver detta (onsdag) hade de visst busat och smitit in i ett rum där de inte skall vara och fått tag i mattor och allehanda saker.... Hmmm. Lätt gjort. Allt är ju sååååå kul att utforska!



Liza vid mamma



Liza vid mamma. Ryggen på Lona eller Lanilo kanske?



Liza. Liza var nog den enda det gick att fotografera, som satt stilla, för de andra sprang runt i 120.



Vilka är det här då tro. Lona och Liza. Klart de känner igen doften vart fodret är!



Lukas till vänster. Sedan Lona till höger. Jag känner egentligen igen dem på pricken i ansiktet. Lanilo har prick mot vänster öga. Lona har prick mot höger öga....



Lukas till höger. Inte lätt att fota. Blir inte bra foton! De sprang ju hit och dit hela tiden och till fotografen... Lona till vänster.



Här har Lona hittat sig en sovplats under stolen i köket!



Liza till vänster? Lukas till höger! Kass bild!



Jaha. Lanilo va??? hemma vid mamma på altan. Han har ett härligt regnummer. Liza med. Jag har 4:a som lyckonummer. Både Liza och Lanilo har 4:a stycken 4:or i registreringsnumret!



Här i HEDEMORA vid resterande av kullen samma kväll. Lite bus/spring tisdag kväll i köket innan sovdags.



Inte så fina bilder... Med moppen i beredskap för "olyckor".... (kiss)



Närmast lilla Lexie med virvel i nacken.



Loka till vänster. Lorito till höger. Även i Hedemora hittar de till fodersäcken! :-)
Lorito har tisdag kväll fått varit ute på liten biltur för att öva. Lassie har kommit till Vikmanshyttan till mamma tisdag kväll för att stanna ett tag. För Lanilo åker onsdag till sina nya ägare...

100811 Onsdag Lanilo får nytt hem idag


Då har leverfärgade (brunprickig) Lanilo fått nytt hem idag. Min mamma Marianne och nya ägaren har varit och veterinärbesiktat honom idag. Vi önskar de nya ägarna LYCKA TILL!

Lanilo är tredje hannen av fem hannar som nu är såld. De hanhundarna är sålda är således Linus, Loke och Lanilo. Bruna Lorito är eventuellt bokad till Norge, får se om det blir så.

Härliga och söta Lukas återstår av hanarna. Lukas är mysig i sättet, rätt stor jämfört med kullsyskon, min syster Gustafs favorit, vit med svarta prickar. Lukas har inte jättemycket prickar men ganska väl fördelade. Just nu är Lukas vid min mamma Marianne sedan i fredags. Jag kanske byter Lukas snart med Lorito så Lorito får åka till mamma. Lorito var på bilutflykt en sväng till mamma igår kväll för den eventuellt nye ägaren vill att han får lite vana vid att vara i bur och bilåkning inför den eventuellt långa färden till Norge.

Tikar återstår att säljas! VÄLKOMNA att höra av er, boka en lämplig tid för att titta på dem!

100809 Måndag 10 v 2 dagar


Springa lite lös i köket med syskonen är kul! Valparna hittar på lite olika leksaker själva. Har dragkamp och busar runt!


Här kommer Laika travandes. Lassie bakom.


Lorito kommer travandes.


Spisen var intressant. Ser sig själv som spegelbild!

En simpel gummiring var kul att ha dragkamp med. Även med mamma!


Kul att springa runt med gummiring!


Laika och lilla Lexie.


Vilken är starkast?


Oj vad de stojjar!


Efter lek är man trött. Tillbaka till lådan! Här Lexie och Lorito.


Lora har mycket teckning i ansiktet! Söt! Inga blåa ögon mer!


Laika, även kallad Krokodilen eller Pirajjan.


Lora





Loka och Linette


Lorito


Loka, suddigt


Laika, Lassie och Loka


Loka i mitten


Lorito


Lora


Lora


Laika


Lexie, trötter, tur man har huvudkudde säg!


Lexie


Laika och Lassie


Linette


Lassie


Linette


Linette


Zzzzzz, trötter Lora.
GOD NATT!

100809 Danilo valparnas far

Utställning i Kopparberg

Söndagen den 9 augusti har valparnas far Danilo varit på inofficiell utställning i Kopparberg. Han gick vidare till Best In Show och av utställningens 9 vinnare som deltog i Best In Show kom Danilo 3:a i BIS.

Grattis! Inte illa!

100808 Valparna 10 veckor i går.



Koppelträning behövs. Gustav och David hjälper gärna till.



En plasttunna blir förträfflig till sovplats med en skön madrass i.





Lona tittar bedjande på fotografen och vill gärna upp i famnen.









Skönt att sitta i knä och mysa.







Vatten behöver man också.






Jag som skriver nu heter Marianne och är Lenas mamma. Jag har fyra valpar hos mej nu. De ska bo hos mej tills de hittar ett bra hem att flytta till. Underbara valpar.

Min granne Björn och mitt barnbarn byggde denna superbra valphage igår.

RSS 2.0