101031 Linus = Sigge 5 månader

Hej!

Har fått bilder från (Linus som numer heter Sigge) Sigges ägare!
Valparna fyllde 5 månader i fredags den 29 oktober!
STORT GRATTIS I EFTERSKOTT!

Här är fina Sigge:


101031 Linus som numer heter Sigge









101023 Sandesh och Tilda


101023 Lördag 23 oktober var en härligt solig höstdag. Mycket kallt på morgonen och kvällen, men på dagen var det riktigt härligt! Här mamma Sandesh.



Sandesh.



Grannhunden Tilda och Sandesh hälsar.



Sandesh och Tilda i höstsolen.



Tilda och Sandesh busar lite.



Härligt väder.



Intressanta grejer i diket eller?



Tilda bajjar.



101023 åkte min häst Quinnie med sin nye ägare. Här är min andra häst Tessan som jag fortfarande har kvar. Jag och Anna släppte ihop henne med Tösen. Tessan hade lite high life och tossade runt i hagen.



Tösen och Tessan.



Min häst Tessan.



Min häst Tessan.



Sandesh letar smulor på diskbänken. Fördisk kanske. Mellan mina nyputsade skor.



På natten då jag kommer hem efter jobbet på krogen. Sandesh ligger och pömsar i sin säng.



Skönt och rulla lite.



Måste man gå upp? Dumma matte!
Jag vill ut och pinka med Sandesh så jag får sovmorgon! Sandesh verkar vilja ligga kvar i sängen.... :-)



101020 Min uppfödning Quinnie



101020 Quinnie, 4 år e: Quite Easy. Har sålt henne nu för jag inte hinner med 2 hästar... Skall förmodligen börja pendla till jobb i Borlänge några dagar per vecka. En häst och en hund räcker gott och väl. Inte kul att inte ha råd och tid till allt. Tyvärr.... Hoppas Quinnie får ett nytt bra hem och bra fortsatt liv. Quinnie åkte lördag 101023.


101023 Loke och kompisen Zack

Hej! :) Zack och Loke har vart i hundparken i Lördags. Var så kul att se deras livsglädje och bus :) Bifogar ett gäng bilder.






























101020 Lassie, mail med bilder från husse

Hej Lena!

Hoppas allt är väl med dig, vovven och hästar och allt. 
Kul att du hör av dig. Vi har kollat in en valpkurs i Gävle, den fungerar nog bäst eftersom frugan jobbar där och dottern går i skolan där. Jodå nog växer Lassie så det knakar, hon är stark, viljestark och en rolig hund med massor av energi. Jag och min yngsta dotter är med henne väldigt mycket eftersom jag ofta jobbar hemifrån. Vi övar henne ännu bara korta stunder då hon får vara själv. Hon älskar att åka bil och sitta o spana där bak. 
Här får du några snabba lunchbilder från idag så att du får se va fin hon är! Det kommer fler vid ett annat tillfälle, kanske med lite bättre skärpa eftersom jag idag var själv på promenaden.

Mvh Lassie med husse


101020 Lassie



101020 Lassie



101020 Lexie, mail från matte till Lexie

Hej!

Här kommer lite bilder på Lexie.
Det går som vanligt jättebra med henne.
Hon är riktigt duktig, kissar aldrig inne och sköter sig galant med det mesta.
Förutom att hon fått dille på disktrasor. Så glömmer man att lägga disktrasan långt in på diskbänken så har hon rivit den i tusen bitar när man kommer hem från jobb/skola =)
Det går så bra med hundarna tillsammans. Dom busar så mycket på kvällarna att vi ibland måste sära på dom. Det har släppt nu, för först var gammelhunden våran lite kinkig och ville knappt titta på Lexie. Men nu är dom bästisar =)

Häromdagen fick Lexie följa med till crossbanan när sambon skulle träna. Det var bara vi där och Lexie njöt av att kunna springa fritt på den stora depån. Hon har precis kommit på att det är roligt att springa åt andra hållet när matte / husse ropar. Så det är nåt vi måste jobba på =)

Mvh

P.s. Jag har träffat dom som har Dalahundservice, Borlänge, och dom är superbra! Trevliga och vettiga. Så jag kan verkligen rekommendera dom om någon vill gå valpkursen.

** ** ** ** ** ** ** ** ** **
www.dalahundservice.se
Hundkurser mm. Även utställningskurs 2011?
Valpköpare: Se mail med kupong 200  kr rabatt!


Lexie



Lexie



Lexie

101017 Inofficiell utställning Kungsgården

Hej!

Har fått några bilder på Loke och Lanilo på utställningen mailade till mig från valparnas halvsysters matte. TACK SÅ MYCKET! 

På utställningen i Kungsgården var även valparnas halvsyster Hilja med. Hon blev BIR (Bäst i Ras), BIG (Bäst i Grupp), men ingen placering i BIS (Bäst i Show). Grattis!

På utställningen i Kungsgården var även Sandeshs farbror Izor med. (Sandesh = valparnas mor.) Han blev BIR (Bäst i Ras), BIG (Bäst i Grupp) och 3:a i BIS (Bäst i Show). Grattis!

Halvsyster som heter Hilja (samma pappa, Danilo) och finns att se på foton om ni går in under www.cabriedeseri.se sedan klickar vidare på "Min blogg" och där finns olika inlägg med härliga bilder i arkivet 2010 och olika månader. Född i februari 2010.

Ett förslag till ett forum för dalmatinerintresserade som sammankopplas:
www.dalmatiner.forum24.se


Lanilo, 4,5 månad



Loke, 4,5 månad



Loke



Lanilo



Lanilo pussar domaren! :-)



Lanilo, Loke



Lanilo



Loke



Loke



Loke, Lanilo

101017 Loke och Lanilo Kungsgården

Hejsan!

101017. Loke och Lanilo har varit på utställning i Kungsgården mellan Hofors och Gävle söndagen den 17 oktober. Valparna är bara 4,5 månader gamla. Tidig debut och bra övning! Jättekul ni ställer ut och jättekul att få veta hur det går.

Här kommer ett gäng bilder från BIR och BIG uttagning + lite utlåtande som jag fått mailat från Lokes ägare. 
 
Lokes omdöme var:
"Proportionelig hanvalp. Tilltalande huvud. Fin hals. Kunde ha stabilare överlinje. Bra bröstkorg för åldern. Behöver stabilare rörelser och mer miljöträning."

Resultat för Loke:
HP1 valpklass BIR-valp. (Hederspris och Bäst i ras). Stort grattis!

Loke har lite få prickar på ryggen men han vann faktiskt! Det var bara 2 dalmatiner i valpklassen. Loke gick vidare i gruppen men där var han lite hoppig och gick lite sämre.
 
Loke blev en aning rädd när domaren skulle känna och klämma så det får vi öva lite på, skriver ägaren. :) Sen var han lite busig och hoppig...


Lanilo och Loke
Utställningen var inofficiell och i ett ridhus. Lite svårt att fota i ett ridhus kanske.


Lanilo och Loke



Lanilo och Loke



Loke, ägaren och dagens två rosetter! GRATTIS!



Loke gick vidare till BIG Bäst i grupp uttagning. Men gick lite sämre, han var lite hoppig.



Bröder! Loke och Lanilo.



Ägaren till Loke samt Loke med sina rosetter! Härlig bild!

101010 Laika (Doris) utställning


Hejsan! I dag har vi gjort debut i ringen med Laika, hon skötte sig utmärkt och fick utlåtande: "Söt tik valp av utmärkt typ, mkt feminin med vackert huvud & uttryck. Vacker hals & överlinje något öppen i vinkeln fram, bra  bak. Utmärkta ben och tassar, rörelser och temprament." Doris som vi kallar henne gick vidare till semi och hamnade bland de 20 bästa men blev utslagen och kom inte till de 10 bästa, men vi är jätte nöjda då de valparna som gick vidare hade mer vana ledare och var mer drillade än vad hon är. Nu ska vi träna på och ställa henne om några månader igen då många kom fram och berömde hennes utseende. Vi är jätte nöjda med henne och hon har blivit en riktig kelgris som älskar att busa med våran bulle Alice.



101010 Lora

Hej!

Min mamma har varit och hälsat på Lora. Lora blev glad och hon hade det bra. Några bilder nedan. Idag är det datum 10.10.10! Ha en härlig söndag!








101008 Linus (Sigge)


101008
Linus som numer heter Sigge och "lillhusse"!

101007 Lexie och Sandesh, mobilfoton


101007
En liten hälsning från Lexie. Hon mår bra och växer så det knakar. Vår lilla bebis har blivit stor! :-) Hon är duktig på det mesta förutom att gå fint i koppel, men vi tränar och snart ska hon nog lära sig. Mvh Lexie och familjen.



101007
Sandesh en gråmulen dag.



101007
Sandesh med hakan på sängen...



RSS 2.0