100621, måndag, 23 dagar
Hej!
Måndag kväll. Livet i valplådan. De har nu hunnit bli 23 dagar gamla. Tiden går fort.
Mamma med sina 13 ungar.
Har börjat koka välling. Detta var mycket gott tyckte valpar och mamman!
Jag kokar på detta recept:
2 dl 3%-ig mjölk, sjud upp i kastrull
Ca 0,5 dl mjölk och 2 msk maizena, rör i maizena i kall mjölk
Vispa i i kastrullen och den sjudande mjölken, rör om tills det tjocknat, slå av värmen på spisen, stå på eftervärme ett litet tag, rör om
Sedan vispa i:
1 tsk druvsocker
1/3 tsk citronsyra (finns vid kryddorna)
1 msk gräddfil
1 äggula (inte vitan)
Vispa ihop, färdigt, går fort!
Sedan har jag här haft i 200-250 gr nötköttfärs, får inte vara gris!
Här är minstingen, hon får äta först, så hon hinner tutta av mammas sen innan de andra bamsingarna kommer....
Minsta tjejen har somnat i knä, handen
Måndag kväll. Livet i valplådan. De har nu hunnit bli 23 dagar gamla. Tiden går fort.
Mamma med sina 13 ungar.
Har börjat koka välling. Detta var mycket gott tyckte valpar och mamman!
Jag kokar på detta recept:
2 dl 3%-ig mjölk, sjud upp i kastrull
Ca 0,5 dl mjölk och 2 msk maizena, rör i maizena i kall mjölk
Vispa i i kastrullen och den sjudande mjölken, rör om tills det tjocknat, slå av värmen på spisen, stå på eftervärme ett litet tag, rör om
Sedan vispa i:
1 tsk druvsocker
1/3 tsk citronsyra (finns vid kryddorna)
1 msk gräddfil
1 äggula (inte vitan)
Vispa ihop, färdigt, går fort!
Sedan har jag här haft i 200-250 gr nötköttfärs, får inte vara gris!
Här är minstingen, hon får äta först, så hon hinner tutta av mammas sen innan de andra bamsingarna kommer....
Minsta tjejen har somnat i knä, handen
Kommentarer
Trackback